SCHADE, WAT NU?

Het is natuurlijk erg vervelend als je schade hebt. Met een schadeverzekering bij Mijnsportpolis weet je zeker dat jouw schade snel en deskundig wordt geregeld. Hier vindt je informatie over de schaderegeling van Mijnsportpolis. Heb je na het lezen nog vragen?

Stel ze aan ons of aan jouw schade-expert.

Vragen, bel ons.

046 - 763 06 91

Schade FAQ

Je hebt schade, wat nu?


Het is natuurlijk erg vervelend als je schade hebt. Met een schadeverzekering bij Mijnsportpolis weet je zeker dat jouw schade snel en deskundig wordt geregeld. Hier vindt je informatie over de schaderegeling van Mijnsportpolis. Heb je na het lezen nog vragen? Stel ze aan ons of aan jouw schade-expert.
Schade, wat nu?


Als je een schade hebt, schakelen wij een schade-expert voor je in. Dit kan een eigen expert zijn van BSB of afkomstig van een extern expertisebureau. Dit hoor je op het moment dat wij jouw schade in behandeling nemen. De schade- experts zijn goed op de hoogte van alle voorwaarden en clausules die voor jouw verzekering gelden. Zo kunnen zij je snel en deskundig op weg helpen.
Wat doet de schade-expert?


De schade-expert bepaalt de hoogte van de schade. Ook controleert hij of het verzekerde bedrag klopt. Hij schakelt herstelbedrijven of schoonmaakbedrijven voor u in, hij kan u informeren over mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting en hij kan preventieve maatregelen met u bespreken. De externe schade-experts zijn ingeschreven bij de Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE). Het NIVRE bevordert de deskundigheid van schade-experts. Meer informatie vindt u op www.nivre.nl. De experts die wij inschakelen houden zich aan de gedragscode schade-expertise-organisaties. Deze kunt u nalezen op www.verzekeraars.nl.
Jij blijft de opdrachtgever


De schade-expert regelt het herstelbedrijf voor je, maar jij blijft formeel de opdrachtgever. Dat betekent dat je het opdrachtformulier moet ondertekenen. Als er een eigen risico of BTW verrekening geldt, dan krijg je daarvan de nota.
Wat mag je van ons verwachten?


Als je schade hebt, mag je van ons het volgende verwachten:
we regelen de schade snel en deskundig;
als de schade hersteld kan worden, kunnen we een herstelbedrijf inschakelen;
we houden ons aan de afspraken die we met je hebben gemaakt in de polisvoorwaarden;
we houden ons aan de gedragscode verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars heeft de kernwaarden en gedragsregels van financiële instellingen in deze gedragscode beschreven. Je kunt de gedragscode nalezen op www.verzekeraars.nl.
Lees ook de polisvoorwaarden


Dit is een korte samenvatting van de polisvoorwaarden. Wil je precies weten waarvoor je bent verzekerd? Lees dan de polisvoorwaarden en de clausules op jouw polisblad. Wij of de schade-expert kunnen je hierop toelichting geven. Je vindt de polisvoorwaarden op www.polisvoorwaardendigitaal.nl en op deze website.